Chloé Catwalk

69,95

Chloé Catwalk boek. Het eerste uitgebreide overzicht van Chloé’s collecties gepresenteerd door middel van catwalk fotografie, gepubliceerd in samenwerking met Chloé om de 70e verjaardag van het huis in 2022 te vieren.

Chloé werd in 1952 opgericht door de in Egypte geboren Gaby Aghion en was een pionier op het gebied van luxe prêt-à-porter waarin alles draaide om gemak en vrouwelijkheid en die een elegante haute bohémien-stijl bood voor de moderne, bevrijde Parisienne. Het huis, dat resoluut eigentijds is, ontdekte en nam al in de jaren 60 een jonge Karl Lagerfeld in dienst: hij bleef meer dan twee decennia en verwierf wereldwijde bekendheid en erkenning met zijn Chloé-werk, voordat Stella McCartney (en haar toenmalige assistente Phoebe Philo) hem direct na de modeschool opvolgden.

Deze definitieve publicatie opent met een beknopte geschiedenis van het huis Chloé voordat de collecties zelf worden verkend, die chronologisch zijn georganiseerd. Elk nieuw tijdperk in de geschiedenis van Chloé opent met een kort overzicht en biografie van de nieuwe ontwerper, terwijl individuele collecties worden geïntroduceerd door een korte tekst die hun invloeden en hoogtepunten onthult, en geïllustreerd met zorgvuldig samengestelde catwalk beelden. Het boek wordt afgesloten met een uitgebreid naslaggedeelte, inclusief een uitgebreide index.

Meer informatie

Taal: Engels
Bindwijze: Hardcover
Afmetingen : 277 x 190 x 55 mm.
Aantal pagina’s: 632
Auteurs: Lou Stoppard, Suzy Menkes
Uitgeverij: Thames & Hudson
ISBN : 9780500023839

Op voorraad

Bekijk ook onze andere webshops