Er is geen twijfel over mogelijk dat Rolex één van de meest prestigieuze horlogemerken ter wereld is. Het in 1905 opgerichte Zwitserse merk heeft in zijn rijke geschiedenis al vele miljarden euro’s opgebracht. The Watch Book – Rolex vertelt expert Gisbert L. Brunner uitbundig over het luxe merk.

Het recent uitgegeven hardcoverboek is geschreven door Gisbert L. Brunner, een horlogejournalist en auteur die meer dan 15 boeken over polshorloges heeft geschreven. Dit Rolex-boek is geschreven in drie talen (Engels, Frans en Duits) en is in grote lijnen in chronologische volgorde opgemaakt. Zo begint het onder andere met een biografie

Hans Wilsdorf The Watch Book – Rolex

Het begint met een biografie van Hans Wilsdorf, de mede-oprichter van het merk samen met Alfred Davis. De Duitse zakenman en technicus Wilsdorf vond ooit een tijdmechanisme uit dat zichzelf steeds opwond door de beweging van de pols. Dit uurwerk, perpetual genoemd, werd destijds als een revolutie gezien.

Het boek (The Watch Book – Rolex) concentreert zich daarnaast ook op de mijlpaalhorloges die ze hebben ontwikkeld vanaf de vroege (circa 1915) horloges met zilveren behuizing en wijzerplaten tot de ontwikkeling van de Oyster-kast in 1926, de iconische Rolex Prince met rechthoekige kast in 1928 en nog veel meer. Brunner neemt je mee in de wereld van de Cosmographs, Divers, de Milgauss en de Air King uit 2016. Een apart hoofdstuk richt zich tevens op het productieproces van Rolex met beschrijvingen en afbeeldingen van hun fabriek in Bienne en de kantoren in Genève.

Ongelooflijke geschiedenis

Hoewel dit boek de ongelooflijke geschiedenis van het bedrijf veel plek geeft, biedt het ook voldoende ruimte aan het heden. De veeleisende specificaties en Rolex’ grote assortiment aan uurwerken maken samen het luxe merk dat bekend staat om zijn geavanceerde precisie. Dit alles en nog veel meer vind je in het derde deel van de succesvolle The Watch Book- serie.

Alle super mooie Rolex boeken bekijken? Klik hier

Bekijk ook onze andere webshops